COVID-19 apu sovellus auttaa sinua selvittämään tärkeän tiedon lennoistasi Suomesta. Jos lentosi tulee tapahtumaan sekä oletko oikeutettu saamaan maksun palautuksen tai korvauksia.

Voit myöskin käyttää sovellusta tulevien matkojen suunnitteluun. Saat vastauksen heti sekä ohjeet seuraavista askeleista mitä kannattaa tehdä. Täytä vain kyselykentät alempana. Tietomme perustuu NOTAM:in sekä lentoyhtiöiden tiedotuksiin. Käyttö on ilmaista.

COVID-19 -pandemia muuttaa maailmaa joka tunti, minkä vuoksi emme voi ottaa vastuuta tuloksista, joita sovelluksemme sinulle antaa. Päivitämme tietokantamme niin usein kuin mahdollista antaaksemme tarkimpaa mahdollista tietoa

 

Kuinka käyttää sovellusta:

1. Syötä lennon kohde (sekä välilasku maa, jos lento ei ole suora)

2. Syötä menopäivä (sekä mahdollinen paluupäivä)

3. Syötä operoiva lentoyhtiö

* Lentoyhtiöt – Lento saattaa olla toisen lentoyhtiön operoima, kuin miltä lentoyhtiöltä ostit lennot. Selvitä mikä on lentosi operoiva lentoyhtiö

*Päivät – Syötäthän ainoastaan lennot, jotka on ostettu samalla varauksella. Jos olet esim. ostanut meno- ja paluuliput eri varauksella, ne eivät vaikuta toisiina peruutustilanteessa.

 

Lentokorvaus
Jos lähtö- ja kohdemaat sallivat turistien liikkumisen, mutta lentoyhtiö peruutti lennon ja ilmoitti lennon peruuttamisesta alle 2 viikkoa ennen lähtöä, voit hakea korvausta myös EU: n lentokorvaus 261/2004 nojalla. Korvaukset jopa 600€ / hlö.

Tästä linkistä löydät kirjeen jonka voit lähettää lentoyhtiölle hakiessa korvausta.

 

Mitä yleensä tapahtuu?
Monet lentoyhtiöt tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia käyttämättömille lentolipuille: uudelleen varaus eri päiville, avoimet liput tai rahojen palautus yleensä ilman lisäkuluja. Jos olet ostanut liput online-matkatoimistosta, sinun on otettava heihin yhteyttä palautusta varten.

 

Yhteydenotto
Jos sinulla on kysyttävää, palautetta, ehdotuksia tai virheraportti. Paina tästä päästäksesi lähettämään viesti.

 

Linkit online-matkatoimistojen korona osioon
Expedia
Flighttix
Lol.Travel
Opodo
Seat24
Sembo
Supersaver
Ticket.fi
Travellink.fi
Travelstart
Trip.com
Tripair
Tripmonster
KILROY
Kiwi.com